Gyakori kérdések

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek a leginkább érdekelnek benneteket.

Korábban még nem próbáltam a SUP-ot - ez nem probléma?
Ha korábban még sosem eveztél álló szörfön, akkor is várunk szeretettel. A SUP evezés gyorsan megtanulható, mindössze egyensúlyérzékre van szükség. Az eseményt megelőzően rövid oktatást és gyakorlást tartunk a résztvevők számára a helyszínen.
Hány éves kortól lehet jelentkezni?
Nincsen alsó korhatár, de általában 8-9 éves kor alatt kevésbé élvezik a gyerekek a hosszútávú evezést. Amennyiben szeretnéd, hozhatod gyermekeidet is. Egy SUP-on maximálisan 2 személy tartózkodhat: 2 felnőtt, vagy 1 gyermek és 1 felnőtt. Gyermekek számára 10 éves kor alatt a részvétel ingyenes.
Gyerekek milyen módon vehetnek részt az eseményen?
12-16 éves kor között külön supon is evezhetnek, de szülői vagy felnőtt felügyelettel, azaz 10-15 méteren belül kell tartózkodni a gyerekekhez végig az evezés alatt. 12 év alatt a gyermekek kizárólag egy supon utazhatnak szüleivel vagy más felnőtt felügyelővel
Ketten is mehetünk egy SUP-pal?
Igen, ha van saját SUP-otok, vagy ha bérelnétek, de a kettőtök súlya nem haladja meg a 130 kg-ot. Ebben az esetben elég csak egy deszkát bérelnetek, viszont a részvételi díj személyenként értendő, nem deszkánként.
Nem tudok úszni, attól még elmehetek?
Mindenki kizárólag saját felelősségére vehet részt az eseményen. Vízi sportról lévén szó, ajánlatos, ha minden résztvevő tudni úszni. Függetlenül az úszni tudástól, az esemény teljes ideje alatt kötelező a mentőmellény viselése!
Mi van, ha nem érzem jól magam, ezért nem tudom leevezni az egész távot?
Kísérőhajóink többek közt az ilyen esetekre is felkészülve követnek minket - aki rosszul lesz, vagy bármilyen okból kifolyólag félbehagyja a távot, azt hajóval visszaszállítják a kezdőpontra.