Egy évvel VII. Budapest SUP eseményt követően, elérkezett a immár a 8. lehetőség megnézni csodaszép fővárosunkat, Budapestet egy teljesen új szemszögből – a Duna kellős közepéről. Ezzel az eseménnyel, nemcsak a hazai és külföldi SUP társadalomnak kedveskedhetünk, hanem mindazoknak, akik velünk együtt szeretik a természetet, nyitottak az új sportolási lehetőségekre, és szívesen megnéznék, megismernék Budapestet a várost átszelő folyóról is. Még nem tudod mi is az a SUP, de mostanra sikerült felcsigáznunk az érdeklődésed? Ide kattintva találhatsz róla információt bőven.

Dátum: 2024. június 22. (esőnap június 16.)

Ismét keresztülevezünk Budapesten – mindezt állva! Remek hangulatban, sok-sok SUP-ossal együtt lecsorogni a Dunán, a vízen “járva”… az élmény megfizethetetlen!

Félnapos programunk keretében végigevezünk egészen északról, a Római parttól délig, a Kopaszi-gátig. Útközben páratlan szemszögből csodálhatjuk meg a város mindkét oldalát. Megnézzük a hidakat alulról, integetünk a parton sétálóknak, és készítünk egy közös képet a vízről, háttérben a Parlamenttel. Mindeközben fotósok és videósok örökítik meg a résztvevők önfeledt pillanatait a vízről, a partról és a levegőből is.

Ha kíváncsi vagy, mekkora élmény ez az esemény, akkor meg tudod nézni a képeket, vagy akár az evezésről készült videót illetve a III. Budapest Sup-ról készített videó felvételt

Budapest SUP 2024 esemény részletes információja:

Időpontok és helyszínek:

Találkozási pont: Duna Café Grill and Drink Bar

8:00-tól lehet regisztrálni az indulási helyszínen. Aki Sup-ot bérel kérjük érkkezzen meg 9:00-ig. Aki saját suppal jön azok legkésőbb 10:00-ig tudnak regisztrálni a helyszínen.

10:20-kor a regisztrációt lezárjuk!!!!

10:45 Biztonsági eligazítás

Rajt: 11:00 – Ekkor már mindenkinek a vízen kell lennie.

Érkezés a kopaszi gátra: 13:20 – 14:00 óra körül a Ponyvaregény étterem mögött

Transzfer indulás a Kopaszi-gát parkolójából 15:00 órakor

A rendezvény csakis villámlás és szélvihar esetén nem lesz elindítva, esőben és minden más esetben is megtartjuk, max vizesek leszünk 🙂

Mentőmellényt mindenki viseljen, akinek nincs, az vagy a Duna parton a kajakos házakban tud bérelni, vagy interneten van bérlési lehetőség több oldalon is. Mi csak korlátolt mennyiségben tudunk mellényt biztosítani.

Fontos infók:

 • Minden résztvevőnek KÖTELEZŐ MENTŐMELLÉNYT és KARSZALAGOT hordania! A karszalagot a helyszínen adjuk át, amennyiben előre regisztráltál, és a nevezési díjat befizetted.
 • A karszalag meglétét a rendezők folyamatosan az egész rendezvény ideje alatt ellenőrzik. Karszalag nélkül indulók ellen a vízirendőrség eljárást indíthat! Ugyanez vonatkozik a mellény nélkül evezőkre is!
 • Mentőmellényt mindenkinek magának kell biztosítania a rendezvény idejére! Mentőmellény nélkül tilos és veszélyes evezni a Dunán! Akik nem hoznak magukkal mellényt, azok nem vehetnek részt a rendezvényen!
 • Vízbe ugrálni tilos! Lehetőség szerint mindenki próbáljon a SUP-on maradni és nem beesni a vízbe!
 • A rendezvényen mindenki saját felelősségére vehet részt, úszni tudás ajánlott.
 • Az álló és mozgó hajókat, stégeket nagy ívben kerülni kell, nehogy a hajók keltette örvénylés miatt besodródjunk az útjukba, vagy olyan helyre, ami veszélyes lehet.
 • Egy SUP-on maximálisan 2 személy tartózkodhat, 2 felnőtt, vagy 1 gyermek és 1 felnőtt. Gyermekek számára 10 éves kor alatt a részvétel ingyenes. 
 • Az indulási helyszínen mindenkinek alá kell írnia egy nyilatkozatot, hogy saját felelősségére vesz részt a rendezvényen.
 • A Dunában szigorúan tilos és életveszélyes az úszás/fürdés!
 • Tilos a legelöl haladó motoros hajó elé evezni!
 • Minden résztvevő számára javasolt naptej és sapka használata, illetve folyadék utánpótlásról gondoskodni!
 • A rendezvényt megelőzően és a rendezvény teljes ideje alatt TILOS a résztvevők számára az alkohol fogyasztás és más tudatmódosító szerek használata!
 • Evezési távolság:  16 km

Amennyiben kérdésed van, kérlek jelezd felénk a info@kiteline.hu email címen, vagy hívj a +36-70-453-2410 illetve a +36-70-453-2414 telefonszámon 10.00-18.00 között.